Tarih: 17.03.2021 14:43
Lens bakımı'nın nasıl yapılır? İpuçları nelerdir?
Lens Bakımı ve İpuçlarıKontakt lenslerinize uygun bakım, sağlıklı gözlerin korunmasına yardımcı olabilir ve kontakt lenslerinizin ömrünü uzatabilir. Aşağıda göz bakımı önerileri yer almaktadır .- Kontakt lens saklama kabınızı haftada en az bir kez ılık sabunlu suyla temizleyin. İyice durulayın ve temiz bir mendil kullanarak kurulayın.
- Kontakt lens saklama kutunuzu en az üç ayda bir veya göz hastalıkları uzmanınızın önerdiği şekilde değiştirin.
- Kontakt lenlerinizi şu belirtiler olursa çıkarın ve daha takmayın: olağandışı kızarıklık, sürekli ağrı veya rahatsızlık, görüş değişiklikleri, ışığa duyarlılık , aşırı batışma veya garip göz akıntısı yaşıyorsanız. Sorunu teşhis etmek için göz sağlığı uzmanınızı ziyaret edin.
- Soğuk algınlığı olsa bile hastayken kontakt lens takmayın . Hasta olduğunuzda, lenslerinizi takarken veya çıkarırken mikroplar ellerinizden gözlerinize yayılabilir.
- Göz kırpmayı unutma. Düzenli olarak kırpıştırma, lenslerinizin temiz ve nemli kalmasına yardımcı olur.
- Açtıktan 1-2 ay sonra veya son kullanma tarihi geçmişse kontakt lens solüsyonunuzu atın.
- Lensleri takarken veya çıkarırken yanlışlıkla gözlerinizi çizmeyi veya kontakt lenslerinize zarar vermeyi önlemek için tırnaklarınızı kısa tutun .
- Taktığınız kontakt lenslere bir şey olması ihtimaline karşı, güncel bir yedek gözlük veya kontakt lens çiftiniz olduğundan emin olun .
- Göz doktorunuz sorun olmadığını söylemediği sürece uyurken kontakt lenslerinizi takmayın
- Kontakt lenslerinizi asla ağzınızdan tükürük ile temizlemeyin veya nemlendirmeyin . Bu, kontaklara mikrop ekleyebilir.
- Lenslerinizi ıslatmak veya durulamak için musluk suyu kullanmayın . Bu, göz enfeksiyonuna yol açabilir.
- Lensiniz katlandı ve açılmıyorsa çok zorlamayın.Saklama kabınızla beraber buzdolabına koyun bir müddet bekledikten sonra kabından çıkardığınızda dokununca açılır.